24
март
2024
Қазақ ұлттық тағамдары
Қазақ ұлттық тағамдары:
Бешбармақ немесе бесбармақ - қазақ асханасының және Орта Азияның басқа да ұлттық асханаларының негізгі тағамдарының бірі. Бешбармақ қайнатылған еттен, ірі тікбұрыштар түріндегі кеспе және мықты сорпадан тұрады.
Бауырсақтар - әрбір қазақ отбасында міндетті тағам. Қазір оларды тек қазақтар ғана дайындап, жеп отырған жоқ. Бауырсақты шай алдында, тамақ алдында, қымыз, жем-шөпке, сорпаға береді. Бұл мерекелік те, күнделікті де тағам.
Блюда казахской национальной кухни:
Бешбармак или бесбармак - одно из основных блюд казахской кухни и других национальных кухонь Средней Азии, приготовляемое по торжественным случаям. Бешбармак состоит из отварного мяса, лапши в виде крупных прямоугольников и крепкого бульона.
Баурсаки - обязательное угощение в каждой казахской семье. Сейчас не только казахи их готовят и едят. Подают баурсаки к чаю, перед едой, к кумысу, к закускам, к сорпе. Это и праздничное, и повседневное блюдо, любимое всеми от мала до велика.